Wat betekent maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) voor jullie?

Tell me

Een heleboel.

De vraag of wij bij bonprix verantwoord ondernemen, is snel beantwoord. Ja, natuurlijk! En misschien zelfs meer dan je denkt. Prijsbewust en tegelijk verantwoord lijkt voor velen onverenigbaar. Dat begrijpen we en dat willen we veranderen. Daarom zetten we ons al jaren in voor een eerlijke en respectvolle omgang met elkaar en onze omgeving. In de landen waar onze producten vervaardigd worden en natuurlijk ook in onze kantoren en filialen. Want voor ons zijn verantwoord én economisch ondernemen onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het verkleinen van de negatieve impact op mens en milieu is onze plicht. 

Als onderdeel van de Otto Group laten we ons leiden door de overkoepelende MVO-doelen, die gebundeld zijn in het omvangrijke MVO-beleid impACT.

De daarin geformuleerde doelstellingen hebben we echter sneller bereikt dan gepland. Daarom hebben we verdere, hierop voortbouwende doelen ontwikkeld die onze MVO-ambities weerspiegelen en waarmee we nog verantwoorder kunnen ondernemen. In onze nieuwe bonprix MVO-strategie hebben we drie speerpunten vastgelegd waaronder we de taken die we onszelf hebben opgelegd, en onze nieuwe doelstellingen onderbrengen: producten, partners en processen. Meer hierover kun je onder „Strategie“ lezen.

Op de overige pagina's zetten we uiteen hoe we deze doelstellingen willen bereiken en hoe we andere thema's aanpakken. „How we make …“ geeft antwoorden.

Tell me more…

Klik op de vragen om meer te lezen over onze activiteiten op het gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, producten en maatschappelijke betrokkenheid.

Kan ik bij jullie met een goed geweten goede kwaliteit kopen?Producten

Kan ik bij jullie met een goed geweten goede kwaliteit kopen?

Letten jullie ook bij de productie van jullie artikelen op duurzaamheid?Productie

Letten jullie ook bij de productie van jullie artikelen op duurzaamheid?

Hoe vullen jullie je verantwoordelijkheid in?Strategie

Hoe vullen jullie je verantwoordelijkheid in?

Onder welke omstandigheden worden jullie producten gemaakt?Mensen

Onder welke omstandigheden worden jullie producten gemaakt?